Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Rizea a recunoscut acuzațiile aduse de procurorii DNA

Rizea a recunoscut acuzațiile aduse de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

cristian-rizea143267 – 24032016 – Deputatul PSD Cristian Rizea a recunoscut pe parcursul urmaririi penale acuzatiile de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor, desi initial le-a respins, se arata in rechizitoriului prin care deputatul a fost trimis in judecata de procurorii DNA alaturi de omul de afaceri american Lucian Coltea, scrie Agerpres.

Conform aceleiasi surse, inculpatul Lucian Coltea a avut o pozitie procesuala sincera, prezentand faptele asa cum au fost retinute de anchetatori.

In rechizitoriu se mai arata ca Lucian Coltea l-a avertizat in anul 2010 pe Cristian Rizea ca il denunta la DNA, fiind nemultumit de intarzierea solutionarii cererilor de retrocedare a unor terenuri, demers pentru care ii daduse parlamentarului 300.000 de euro.

Banii au fost dati in decembrie 2009, iar in aprilie 2010, in contextul in care solutionarea retrocedarilor intarzia, Lucian Coltea l-a informat pe Cristian Rizea ca a intocmit un denunt impotriva lui si i-a spus ca il va inainta catre DNA in situatia in care nu i se restituie banii.

„Cei doi s-au intalnit si au discutat pe aceasta tema, iar ulterior s-au inteles sa nu inregistreze denuntul la DNA iar inculpatul Rizea Cristian sa ii transmita proprietatea a doua imobile ca o garantie a faptului ca in viitor o sa rezolve interesele lui Coltea Lucian la care se angajase si pentru care primise suma de 300.000 euro”, se mentioneaza in rechizitoriu.

Ulterior, Rizea a incheiat doua antecontracte de vanzare-cumparare prin care s-a obligat sa-i vanda in viitor doua imobile lui Coltea. In respectivele antecontracte, cei doi au declarat in fals in fata notarului public ca s-a platit contravaloarea celor doua imobile in ziua incheierii tranzactiilor, adica pe 21 aprilie 2010.

Pe 22 martie, procurorii DNA l-au trimis in judecata sub control judiciar pe deputatul Cristian Rizea, pentru trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei Lucian Coltea, cetatean american, care este acuzat de savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si spalare de bani in forma continuata.

Potrivit DNA, ”în perioada septembrie – decembrie 2009, Cristian Rizea a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Lucian Colțea, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități.

Potrivit înțelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, Rizea a primit de la Lucian Colțea, suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorități, astfel încât o persoană din familia lui Colțea să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv ca omul de afaceri să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.

În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, Cristian Rizea i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.