Acasă Stiință Studenții români se pregătesc pentru cel mai mare concurs de inginerie seismică

Studenții români se pregătesc pentru cel mai mare concurs de inginerie seismică

DISTRIBUIȚI

UTCB143264 – 24032016 – Opt studenți ai Universității Tehnice de Construcții București și un doctorand vor participa în perioada 5-8 aprilie 2016 la “Undergraduate Seismic Design Competition”, cel mai mare concurs de inginerie seismică destinat studenților, organizat de Earthquake Engineering Research Institute (S.U.A.).

Earthquake Engineering Research Institute (S.U.A.) este o organizație internațională tehnică formată din ingineri, arhitecți, geologi, urbaniști și cercetători sociali care are ca obiective reducerea riscului seismic, cercetarea în domeniul ingineriei seismice, îmbunătățirea înțelegerii mediului social, economic, politic și cultural la impactul cutremurelor și promovarea măsurilor pentru reducerea efectelor unui cutremur.

Concursul “ Undergraduate Seismic Design Competition” presupune realizarea unui zgârie-nori aflat în zona golfului din orașul San Francisco care deservește afacerii unui tânăr antreprenor. Modelul clădirii este făcut din lemn de balsa (la scara are o comportarea apropiată de cea a betonului armat) și va fi supus unei suite de seisme, din ce în ce mai puternice, urmărind-se, pe lângă rezistența la acțiunea cutremurelor, estimarea corectă a comportării structurii și eficientizarea costurilor de realizare.

Prima variantă a structurii a fost testată la accelerogramele scalate ale unor seisme reale, inregistrate, care au produs pagube de peste 300 miliarde USD. (KOBE, NORTHRIDGE, EL CENTRO si CAPE MENDOCINO).

La acest concurs, echipa HUB UTCB, va concura împotriva echipelor unor universități de prestigiu mondial în cercetarea cutremurelor, precum  Stanford University, Rice University, Berkeley, Purdue University.

Echipa de studenți români va realiza testarea structurii finale sâmbătă dimineața, la Facultatea de Construcții a Universității Ovidius Constanța. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.