Acasă Externe 100 de migranți salvați din apele Mării Egee de poliţiştii de frontieră...

100 de migranți salvați din apele Mării Egee de poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune Frontex în Grecia

DISTRIBUIȚI

 salvare Marea Egee143892 – 26042016 – Poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au desfăşurat cu succes alte două operaţiuni de salvare a 97 de migranţi care se aflau în pericol de înec în apele internaţionale ale Mării Egee.

Aflați în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune “Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenţia FRONTEX , polițiștii românii au fost chemați de LCC (Centrul Local de Coordonare) Chios pentru salvarea mai multor migranţi care se aflau în pericol de înec în apele internaţionale ale Mării Egee. La locul indicat a fost găsită o ambarcațiune gonflabilă pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei și bărbați) în pericol de scufundare. Cele 49 de persoane (16 copii, 9 femei, 24 bărbați) au fost transbordate la bordul navei Gărzii de Coastă, unde le-a fost acordat primul-ajutor și hrană. Migranții au fost predați autorităților grecești.

O a doua intervenție a polițiștilor români a avut loc duminică,când a fost identificată o altă ambarcaţiune gonflabilă, pe care se aflau 48 de persoane (13 copii, 12 femei şi 23 bărbaţi). Și aceștia au fost transbordați la bordul navei și preluați de autoritățile elene. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.