Acasă Economie Ana Birchall, pledoarie pentru Legea insolvenței persoanelor fizice

Ana Birchall, pledoarie pentru Legea insolvenței persoanelor fizice

DISTRIBUIȚI

 – 143631 – 12042016 – Comisia juridică, de disciplină și de imunități a Camerei Deputaților a dat marţi, 12 aprilie, un raport favorabil de adoptare a proiectului legislativ care respinge Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice. Inițiatorul acestei legi, deputatul PSD Ana Birchall, a salutat votul de astăzi din Comisia juridică: ”Este foarte bine că astăzi colegele și colegii mei din Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților au dat un raport favorabil de adoptare pentru proiectul legislativ care respinge Ordonanța de urgență a Guvernului prin care s-a prorogat termenul de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice. Încă din luna decembrie a anului trecut am susținut că această ordonanță dată în preajma Crăciunului a fost o greşeală. Legea insolvenței persoanelor fizice trebuie să intre în vigoare, astfel încât românii sufocați de datorii să aibă o alternativă viabilă și modernă la impasul financiar în care se află”.

În cadrul discuțiilor, deputatul PNL Ioan Cupșa a depus un amendament adoptat de Comisie prin care a specificat că termenul prorogării devine 31 mai, iar legea va intra în vigoare de la 1 iunie. Deși nu a fost de acord cu acest nou termen de prorogare, inițiatorul Legii insolvenței persoanelor fizice, deputatul PSD Ana Birchall,  a adăugat că a făcut nenumărate demersuri și interpelări către ANPC, Ministerul de Justiție și Guvern pentru ca normele metodologice de aplicare a legii să fie elaborate în cel mai scurt timp, iar termenul de prorogare să fie suspendat. ”Am adresat Guvernului o serie de interpelări atât anul trecut, cât și în acest an, prin care am solicitat urgentarea procesului de elaborare a normelor metodologice pentru legea insolvenței persoanelor fizice. Contextul actual din societatea românească, în care găsirea unor soluții viabile pentru cei sufocați de datorii întârzie să apară, reclamă respingerea proiectului Ordonanţei de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice și elaborarea normelor în cel mai scurt timp. Sper ca după data de 31 mai, propusă de Comisia juridică a Camerei Deputaților, nimeni să nu mai vină cu nicio scuză pentru ca această lege să nu intre in vigoare”, a declarat Ana Birchall.

În concluzie, inițiatorul Legii insolvenței persoanelor fizice, Ana Birchall, și-a exprimat încrederea că și plenul Camerei Deputaților va vota proiectul de lege care respinge Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 61/2015 și că românii sufocați de datorii vor putea fi protejați împotriva executărilor silite și a pierderii agoniselii de o viață: ”Mă aștept ca și plenul Camerei Deputaților să dea un vot favorabil proiectului legislativ care respinge Ordonanța Guvernului de prorogare a termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice. Votul de respingere a acestei ordonanțe de urgență trebuie să fie și un semnal pentru Guvern de a respecta termenele impuse de Parlament în procesul legislativ. Amânarea termenelor de intrare în vigoare a legilor ar trebui să fie o excepție, nu o regulă. Avem nevoie de Legea insolvenței persoanelor fizice cât mai curând, astfel încât debitorii de bună credință, aflați în necaz financiar, să poată să fie ajutați și să nu mai stea cu frica în sân de teamă că își pot pierde agoniseala de o viață sau că pot fi executați silit”, a încheiat deputatul Birchall. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.