Acasă Politic Bruxelles: Boștinaru îi cere lui Quintus retragerea candidaturii lui Munteanu

Bruxelles: Boștinaru îi cere lui Quintus retragerea candidaturii lui Munteanu

DISTRIBUIȚI

Marian Munteanu143761 – 19042016 – Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a făcut un apel, printr-o scrisoare deschisă, la preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, Mircea Ionescu – Quintus, pentru retragerea sprijinului pentru Marian Munteanu în alegerile pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

Victor Boştinaru: ”Vă cunosc din anii ’90 şi v-am preţuit luciditatea şi ataşamentul la interesul naţional, la valorile liberale, înţelepciunea şi modul în care aţi respins toate formele de radicalizare şi extremism în acei ani tulburi ai tranziţiei. I-aţi cunoscut personal pe Nicolae Iorga, Ion Gheorghe Duca, dar şi pe Mareşalul Antonescu şi Carol al II-lea. Aţi primit ameninţări cu moartea din partea legionarilor şi aţi simţit îngheţul de moarte pe frontul de la Stalingrad. În tot acest timp aţi avut curajul să apăraţi valorile şi credinţa partidului cu o tradiţie democratică de peste 150 de ani. Iată de ce, este cu atât mai straniu să vedem astăzi ezitarea dumneavoastră între tentaţia de a apăra decizia conducerii PNL în privinţa lui Marian Munteanu şi revenirea la ceea ce cu toţi ştim că sunt valori imuabile în orice democraţie: onoare, responsabilitate şi asumarea crezului politic, cu fapte şi gânduri curate, cu conştiinciozitate faţă de îndatoririle cetăţeneşti în ajutorul semenilor, entuziasm pentru libertate şi mai ales pentru dreptate. Actuala conducere a PNL este astăzi iresponsabilă prin numirea lui Marian Munteanu în cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Marian Munteanu nu a făcut un singur gest prin care să nuanţeze şi mai ales să se delimiteze de asasinii preşedinţilor liberali. Ori, ceea ce PNL îi oferă lui Marian Munteanu este mai mult decât o susţinere politică. PNL-ul îi aşază pe tavă o legitimitate nemeritată la nivel naţional şi îl face credibil în ochii opiniei publice. Însăşi Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, spune despre Marian Munteanu: „Este bine să fie şi astfel de oameni în politică, cu un discurs naţionalist şi orientat spre popor. Naţionalismul de care vorbesc se poate traduce printr-o opoziţie la deriva totalitară a UE”.

”Domnule Preşedinte, în condiţiile în care, conducerea PNL se compromite tragic, pe umerii dumneavoastră apasă imensa povară a salvării Crezului Liberal pe care l-aţi apărat întreaga viaţă. Îngrijorarea şi apelul meu către dumneavoastră nu vin dintr-o grijă neîntemeiată pentru direcţia adoptată de Partidul Naţional Liberal, ci din acelaşi angajament pe care mi l-am asumat pentru binele cetăţenilor care m-au ales să-i reprezint în Parlamentul European”,  se arată în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui de onoare al PNL. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.