Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății

București: 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății

DISTRIBUIȚI

 ziua-mondiala-a-sanatatii143507 – 06042016 – În data de 7 aprilie va fi marcată Ziua Mondială a Sănătății. În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează un domeniu prioritar al sănătăţii publice, de interes global, ca temă pentru Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează în ziua înființării OMS. Tema pentru acest an este Diabetul zaharat.

Astăzi am participat la evenimentul organizat la Parlamentul României desfășurat sub denumirea generică Problematica diabetului în România unde s-a evidențiat că diabetul zaharat este o boală care se răspândește epidemic la nivel mondial, în special în țările în curs de dezvoltare. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2030, există pericolul ca diabetul să reprezinte cea de-a șaptea cauză de deces, pe glob.

Studii recente efectuate în România privind prevalența diabetului și a unor complicații ale sale au relevat date care trebuie să îngrijoreze atât pacienții și medicii, cât și decidenții în politica pentru sănătate. Ca medic oftalmolog am evidențiat de nenumărate ori importanța controlului oftalmologic periodic pentru pacientul diabetic în vederea prevenirii și tratării precoce a complicațiilor oculare determinate de diabet, care, netratate, pot duce la orbire. Doresc să subliniez nevoia acută de prevenție în diabet, fie că vorbim de afecțiuni oftalmologice  sau de alte complicații cum sunt neuropatia periferică sau nefropatia diabetică. În calitate de medic oftalmolog, dar și de deputat, sunt bucuroasă să anunț că a fost promulgată Legea 48/2016 care prevede instituirea Zilei Mondiale a Vederii în România, lege inițiată de mine în Camera Deputaților. Această lege reglementează rolul prevenției în oftalmologie și, în special, în prevenirea orbirii.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății doresc să urez întregului corp medical sănătate și determinare în activitatea nobilă pe care o practică! – sursa: Camelia-Margareta Bogdănici, deputat UNPR. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.