Acasă Social București: Încă o misiune de succes a poliţiştilor de frontieră români aflaţi...

București: Încă o misiune de succes a poliţiştilor de frontieră români aflaţi în Grecia

DISTRIBUIȚI

garda de coasta143954 – 28042016 – Poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ”Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenţia FRONTEX, au desfăşurat cu succes, de la începutul lunii aprilie, şase operaţiuni de salvare a 317 persoane aflate  în dificultate în apele Mării Egee.

Ultima operaţiune de salvare s-a desfăşurat chiar în această dimineaţă, când echipajul navei Poliţiei de Frontieră a salvat alte 72 de persoane, din care peste 50 erau femei şi copii, pe care le-au transportat în siguranţă în Portul din Chios din Grecia.

O nouă misiune s-a desfăşurat cu succes joi dimineaţă, în jurul orei 6.00, când poliţiştii de frontieră de pe nava MAI 1104, aflată în misiune FRONTEX în Grecia, au observat, cu ajutorul camerei de supraveghere de la bord, în largul Mării Egee, o ambarcaţiune de mici dimensiuni, pe care se aflau foarte multe persoane, copii şi adulţi. Imediat s-a declanşat operaţiunea de salvare, fiind transbordate pe nava Gărzii de Coastă toate cele 72 de persoane (25 copii, 26 femei, 21 bărbați) care se aflau în barca gonflabilă. Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri, ocazie cu care polițiștii de frontieră le-au oferit migranților asistență, primul ajutor și hrană. După câteva ore, persoanele în cauză au fost debarcate în siguranţă în portul din Chios și predate autorităților grecești, pentru efectuarea procedurilor specifice.

 Nava MAI 1104, aflată în Grecia de la începutul lunii aprilie a.c., în cadrul Operaţiunii Maritime Comune ”Poseidon Rapid Intervention” coordonată de Agenţia FRONTEX, a participat la şase misiuni de căutare şi salvare (Search and Rescue) pe mare. Poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat, transportat şi predat autorităţilor elene din portul Chios 317 persoane (110 copii, 81 femei şi 126 bărbaţi), cetăţeni din ţări precum Siria, Afganistan, Iran, Irak, Algeria, Eritreea etc. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.