Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL zice că PSD recunoaşte că a greşit faţă de unele...

București: PNL zice că PSD recunoaşte că a greşit faţă de unele categorii de pensionari

DISTRIBUIȚI

Gheorghe Ialomițianu143557 – 07042016 – Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 6 aprilie, modificările aduse Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. Astfel, s-a reglementat şi situaţia membrilor uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Începând cu anul 2011, toți cei care erau membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică au beneficiat de această indemnizație lunară, chiar dacă își primeau pensia prin casele de pensii sectoriale, datorită încadrării tuturor pensionarilor în sistemul public de pensii. În anul 2015, legislația s-a modificat și unii pensionari au fost scoși din sistemul public și trecuți la casele sectoriale de pensii. Astfel, la începutul lunii ianuarie 2016 mulți pensionari au primit acasă decizii emise de casele sectoriale potrivit cărora s-a dispus încetarea plății acestei indemnizații întrucât și-au pierdut calitatea de pensionari în sistemul public de pensii. Totuși, având în vedere faptul că toți acești oameni sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, iar toți sunt pensionari, indiferent de casa sectorială de pensii care le plătește pensia, pentru a nu exista discriminare, dispozițiile legale au trebuit modificate, astfel încât toți cei care sunt membri ai uniunii de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publice să beneficieze de această indemnizație pe care Legea nr.8/2006 le-o conferă, mai ales că toți au desfășurat aceeași activitate în timpul în care au fost încadrați în muncă.

”Mă bucură faptul că PSD, deşi iniţial s-a împotrivit amendamentelor aduse de mine la această lege, ulterior şi-a dat seama că greşeşte faţă de pensionarii care au făcut parte din uniunile de creatori din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi şi-a îndreptat eroarea plagiind amendamentul depus de mine. Totodată, este salutar faptul că, prin această modificare a Legii nr. 8/2006, şi alte categorii de pensionari, membri ai uniunii creatorilor, beneficiază de această indemnizaţie: domeniile creaţiei muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale, jurnalistice şi al artelor plastice. În mod surprinzător, parlamentarii PSD au renunțat de această dată la politicianism și au îndreptat o nedreptate produsă în perioada guvernării Ponta. Îi îndemn să nu se oprească aici, pentru că mai sunt multe de reparat după cea mai bună guvernare care a năucit România”, a declarat deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.