Acasă Politic București: PSD și PNL, deschise la elaborarea legilor importante privind securitatea națională

București: PSD și PNL, deschise la elaborarea legilor importante privind securitatea națională

DISTRIBUIȚI

 – 143623 – 12042016 – După consultările cu președintele Klaus Iohannis, lidrul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în prima parte a întâlnirii s-a discutat despre legea privind antiterorismul, securitatea cibernetică și cartelele prepay. ”Prima discutie s-a referit la un pachet de legi respectiv legea antiterorism, privind cartelele prepay si legea privind securitatea cibernetica. Domnul președinte ne-a transmis că premierul l-a informat că aceste trei pachete de legi sunt în lucru la guvern. Noi i-am spus presedintelui, ii spunem si acum premierului, ca vrem sa fim proactivi in asa fel incat doi colegi de-ai nostri sunt dispusi sa participe efectiv si la procesul de elaborare pentru a castiga timp, poate reusim in aceasrta sesiune sa adoptam aceste legi importante”, a spus Dragnea.Totodată, liderul social-democrat a mai declarat că s-a mai discutat despre niște importante legi viitoare: legea securității naționale, statutul cadrului militar și legea de funcționare pentru SIE și SRI. ”Aici s-a propus un grup de lucru, e o idee pe care o sustinem, care sa inceapa sa lucreze stabilind si un deadline. Nu se poate discuta despre aceste legi importante acum. Sa vedem daca vor putea fi finalizate pana la sesiunea din toamna”.

La rândul său, PNL, prin cei doi președinți, agreează, alături de reprezentanții celorlalte partide, să facă parte din comisia care va elabora aceste legi, dorindu-și ”un echilibru între respectarea dreptului la viață privată al cetățenilor și siguranță națională”.

Co-președintele Vasile Blaga a precizat că ”președintele a propus, și noi am fost de acord, o comisie de lucru pe aceste trei legi”.

”Cadrul legislativ pe problema securităţii este unul depăşit. Vorbim de legi din anii ’90 care şi-au atins perioada de valabilitate şi care trebuie actualizate pentru că sunt dinaintea intrării României în diferite structuri cum ar fi UE, NATO şi ne confruntăm în 2016 cu provocări noi la nivel regional şi internaţional, cu ameninţări noi. Din acest motiv, o discuţie pe această temă este mai mult decât necesară”, subliniază Alina Gorghiu. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.