Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Spre deosebire de Vanghelie și Vasilescu, Orban a dovedit că are...

București: Spre deosebire de Vanghelie și Vasilescu, Orban a dovedit că are onoare

DISTRIBUIȚI

 – 143614 – 12042016 – ”După ce cinci din cei șapte primari din București aleși în 2012 au ajuns la DNA pentru corupție, astăzi (n.r.. – ieri) a venit rândul și unuia dintre candidați. Pentru mine este foarte clar că nu mai putem alege la Primărie tot un politician, tot un om de partid. Avem nevoie de oameni ca noi, oameni din rândurile societății, nu din rândul partidelor politice. Este singura soluție ca să oprim risipa și jaful din bugetul Capitalei. A venit timpul să salvăm Bucureștiul de politicieni!”, este mesajul lui Nicușor Dan după ce candidatul PNL Ludovic Orban a anunțat că se retrage în urma acuzelor DNA privind acte de corupție.

La rândul său, Ciprian Ciucu, candidat independent la Primăria Bucureștilor a precizat:

”Inculparea lui Ludovic Orban demonstrează două adevăruri pe care atât partidele mari, cât și electoratul care vrea alt fel de politică trebuie să le privească în față: 1. E nevoie de o lege a finanțării partidelor care să separe mediul de afaceri de finanțarea politicii; 2. E nevoie de o lege care să interzică finanțarea directă sau indirectă a presei de către oamenii politici. Ludovic Orban nu e primul dintre vechii politicieni care în acest sistem corupt  a ales să-și cumpere prezența în mass-media. Vechii politicieni sunt prizonierii unui sistem politic care îi corupe și îi face șantajabili și nereprezentativi. Trebuie să ieșim din acest carusel al delegitimării politice, unul care nu servește decât oportuniștilor și populiștilor din PSD, în special candidatului lor, oricum se va numi el, Firea sau Tăriceanu. Totodată, acest duș rece trebuie să ne pună pe gânduri și să terminăm, odată pentru totdeauna, cu asocierea dintre primărie și pușcărie. Este de salutat decizia imediată a lui Ludovic Orban de a se retrage din această cursă, spre deosebire de alți candidați aflați în situații similare, precum Oluguța Vasilescu și Marian Vanghelie, aceștia din urmă dovedind că nu au onoare”.

Ludovic Orban Co-președinții PNL, Alina Gorgiu și Vasile Blaga, au declarat, după retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primărie, că partidul va avea candidat propriu la Primăria Generală a Capitalei. Unul dintre numele vehiculate este prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, care a preluat în decembrie 2015 conducerea celei mai mari filiale PNL din țară. Predoiu a fost candidatul PNL la funcția de premier, în tandem cu Klaus Iohannis.

După cum se știe, procurorii DNA au anunţat luni după-amiază că prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitându-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorală din vara anului 2016. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.