Acasă Externe Francezii de la DCNS vor construi 12 submarine pentru flota Australiei

Francezii de la DCNS vor construi 12 submarine pentru flota Australiei

DISTRIBUIȚI

submarine143899 – 26042016 – Francezii de la DCNS câștigă un contract gigant la 34 de miliarde de euro pentru submarine, scrie Le Monde.

„Grupul francez DCNS a câştigat un megacontract estimat la 34 miliarde de euro pentru construcţia de submarine australiene de nouă generaţie, a anunţat marţi premierul australian Malcolm Turnbull. Constructorul naval din domeniul Apărării, deţinut de statul francez şi Thales, a concurat cu germanul ThyssenKrupp Marine Systems TKMS şi un consorţiu condus de Mitsubishi Heavy Industries, susţinut de guvernul japonez. Acest contract, cea mai importantă comandă militară făcută de Australia, vizează 12 submarine oceanice de peste 4.000 de tone care ar trebui să înlocuiască submarinele actuale din clasa Collins, care funcţionează pe bază diesel şi electricitate. Prin acest contract de 50 de miliarde de dolari australieni, echivalentul a aproximativ 34,5 miliarde de euro, Australia intenţionează să-şi dubleze flota maritimă până la 24 de nave.

Oferta franceză a prezentat cele mai bune condiţii pentru a satisface nevoile unice ale Australiei”, a declarat premierul Malcolm Turnbull, într-o conferinţă de presă la Adelaide, capitala statului South Australia, unde submarinele vor fi construite. Şeful guvernului australian l-a informat pe preşedintele francez Francois Hollande cu privire la această decizie a Canberrei. Cele 12 submarine, a mai spus Malcolm Turnbull, vor fi “navele cele mai sofisticate construite în lume”. Intrarea lor în serviciu este aşteptată către orizontul anului 2027. În afară de submarine, contractul se referă la un buget pe o perioadă de 50 de ani, luând în calcul aspecte precum infrastructura, mentenanţa şi formarea echipajelor.” – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.