Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Galați: 29 de percheziţii pentru destructurarea unei reţele de contrabandişti de ţigări

Galați: 29 de percheziţii pentru destructurarea unei reţele de contrabandişti de ţigări

DISTRIBUIȚI

contrabandisti143797 – 20042016 – La 20 aprilie 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați, efectuează 29 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016 membrii grupului infracţional organizat au creat un circuit infracţional în scopul introducerii în România, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier. Membrii grupului infracţional au introdus în România, în perioada susmenţionată, peste 230.000 pachete de ţigări ce aveau aplicate timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale Republicii Moldova ori provenite din magazinele duty free. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 2.000.000 lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicați 20.000 lei și 2.000 euro. De asemenea, zece autoturisme utilizate în activităţile de contrabandă au fost indisponibilizate, iar 1.000 pachete de ţigări de contraband au fost confiscate. Peste 60 de persoane vor fi duse la audieri. – PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.