Acasă Social Grecia: Misiune în Grecia pentru polițiștii români

Grecia: Misiune în Grecia pentru polițiștii români

DISTRIBUIȚI

IGI - experti143464 – 04042016 – Patru experți din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au plecat pentru șase săptămâni, în Grecia, într-o misiune a Biroului European de Sprijin pentru Azil (BESA).

 Cei patru polițiști vor participa la înregistrarea migranților aflați în hot-spot-ul din insula Lesvos, consilierea cu privire la relocarea internă și aplicarea procedurilor de admisibilitate a cererilor de azil depuse în Grecia. Misiunea se înscrie în eforturile MAI de sprijinire a demersurilor UE de gestionare a crizei migrației din Grecia.

  Ca urmare a angajamentelor asumate, România contribuie la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia cu 60 de polițiști de frontieră, 10 experți în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă și mijloace logistice reprezentând 50 de corturi și containere. În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17-18 martie a.c., șefii de state și guverne au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei.PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.