Acasă Externe Oficial american: SUA nu intenționează să echipeze baza antirachetă din România cu...

Oficial american: SUA nu intenționează să echipeze baza antirachetă din România cu focoase nucleare

DISTRIBUIȚI

140808-A-SS368-002143712 – 15042016 – Adjunctul subsecretarului american al Apărării, Brian McKeon, a declarat că Statele Unite nu intenționează să instaleze focoase nucleare la baza de apărare antirachetă din România, ca reacție la declarațiile făcute de oficialii ruși cu privire la acest aspect, potrivit Sputnik News, citat de Mediafax.

McKeon a precizat că afirmația făcută de unii oficiali ruși din cadrul securității este ”un nonsens”. ”Acestea sunt declaraţii cu care nu suntem de acord şi pe care le considerăm inacceptabile”, a mai spus oficialul american.

În cursul anului 2016, sistemul de apărare antirachetă din România va fi operaţional în totalitate, potrivit unor oficiali americani ai Apărării. Baza din Polonia ar trebui să fie gata până în 2018. Oficiali americani susţin că sistemul are rolul de a ţinti rachete balistice provenind din Irak sau Coreea de Nord.

Moscova a prezentat în mod repetat îngrijorări privind sistemele europene de apărare antirachetă (BMD) amplasate în România şi Polonia, susţinând că acestea sunt direcţionate împoriva Rusiei şi că au rol de intimidare strategică. Rusia a mai subliniat că sistemele de apărare antirachetă încalcă Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.