Acasă Externe Olanda: Ministrul Sănătăţii, la Reuniunea Informală a miniştrilor Sănătăţii ai statelor membre...

Olanda: Ministrul Sănătăţii, la Reuniunea Informală a miniştrilor Sănătăţii ai statelor membre ale Uniunii Europene

DISTRIBUIȚI

Patriciu Achimaș-Cadariu143764 – 19042016 – Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a participat la Reuniunea Informală a miniştrilor Sănătăţii statelor membre ale Uniunii Europene, organizată de Preşedinţia olandeză la Amsterdam.

Principalele subiecte pe agenda discuţiilor la reuniune au vizat inovarea în domeniul farmaceutic cu privire la accesul pacienţilor la medicamente şi a costurilor produselor faramaceutice, îmbunătăţirea produselor alimentare şi rezistenţa antimicrobiană.

În acest context, ministrul Sănătăţii a subliniat importanţa cooperării statelor membre în ceea ce priveşte schimbul de informaţii privind medicamentele, preţurile acestora şi tehnologiile medicale. „Consider că statele membre trebuie să-şi unească eforturile atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivel multilateral, pentru a identifica soluţii în ceea ce priveşte asigurarea unor preţuri rezonabile pentru noile terapii destinate pacienţilor”, a declarat ministrul. De asemenea, el a reiterat angajamentul asumat cu privire la nevoia de îmbunătăţire a produselor alimentare, în conformitate cu viziunea europeană „make the healthy choice, the easy choice” şi a dezvoltat problematica profilaxiei obezităţii, inclusiv din perspectiva scăderii procentului de zahăr din alimente cu  10%  până în 2020.

În ceea ce priveşte problematica rezistenţei antimicrobiene, ministrul Achimaş Cadariu a subliniat nevoia de coordonare globală şi de colaborare în programele de cerecetare, arătând faptul că un element fundamental în lupta împotriva rezistenţei antimicrobiene îl repreznită angajamentul guvernelor statelor membre de a pune în aplicare iniţiative unitare, pe bază de acorduri stricte, care pot sta la baza unui Plan de acţiune european în domeniu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.