Acasă Sud-Vest Olt Olt: Cristian Burci, sub control judiciar

Olt: Cristian Burci, sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

Cristian Burci 143963 – 29042016 – Cristian Burci, patronul Adevarul Holding si Prima TV, va fi cercetat sub control judiciar de procurorii DIICOT Olt, în dosarul în care este acuzat de devalizarea ROMVAG Caracal. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă.

Măsura controlului judiciar pe 60 de zile a fost luată şi pentru Ion Dinoiu, fostul director al ROMVAG Caracal şi candidat UNPR la primăria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG şi actual administrator special al ”Adevărul”, Denisa Turcu, fost administrator special al ”Adevărul”, şi Vilson Stancu.

Omul de afaceri Cristian Burci, administratorul special Denisa Turcu și alte șapte persoane sunt vizate de ancheta procuroriile DIICOT care au desfășurat patru percheziții în București și în comunele Chiajna și Corbeanca din județul Ilfov. Printre locațiile percheziționate se numără și locuința lui Cristian Burci.

Surse judiciare au arătat că activitatea infracțională pe care o suspectează procurorii datează din 2006 și a continuat până în prezent. Prejudiciul din delapidare se ridică la peste 7 milioane de euro și 3,8 milioane de lei. În paralel, spun anchetatorii, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane și societăți comerciale la care dețineau acțiuni sau erau deținute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului ar fi reușit să spele aproximativ 19 milioane de euro.

În ceea ce privește evaziunea fiscală și complicitate la evaziune fiscală, grupul condus de Cristian Burci a creat un prejudiciu statului român de peste 25,6 milioane de lei.

Potrivit România Liberă, Cristian Burci şi-a construit imperiul financiar în domeniul feroviar, sanitar-veterinar şi alimentar între anii 2001 şi 2004, fiind ajutat de doi generali rezervişti care au lucrat pentru SIE. Informaţiile au fost date de fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, Radu Timofte, care susţinea, în 2008, că începând cu 2002 a înaintat instituţiilor abilitate ale statului mai multe note informative despre afacerile lui Burci, dar nu s-au luat măsuri tocmai din cauza protecţiei oferite de foşti generali ai SIE. – PROMPT MEDIA

foto:stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.