Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Parchetul verifică antisepticele din spitale

Parchetul verifică antisepticele din spitale

DISTRIBUIȚI

 infectii-spital143895 – 26042016 – După ancheta privind dezinfectantele folosite în spitale, publicată de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său, parchetul s-a autosesizat în legătură cu calitatea materialelor sanitare. În această dimineață, present la sediul CSM, procurorul general interimr Bogdan Licu, a mulțumit presei pentru faptele semnalate și a anunțat că a sesizat Secția de urmărire penală pentru investigarea celor relatate în presă. Pornind de la infecțiile nosocomiale din cazul Colectiv, jurnalistul Cătălin Tolontan a investigat calitatea dezinfectantelor folosite în sitalele din România și a descoperit că, desi sunt distribuite în întreaga țară, calitatea lor lasă de dorit, iar statul român nu verifică acest lucru sau o face într-un mod superficial.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat în această dimineață că Parchetul s-a sesizat din oficiu în legătură cu ancheta privind substanțele dezinfectante folosite în spitale, potrivit Agerpres.

„În această dimineaţă ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta desfăşurată de domnul Tolontan. Am sesizat Secţia de urmărire penală pentru constituirea unui dosar în această cauză, fapt pentru care aduc mulţumiri mass-media pentru activitatea pe care o are”, a declarat Licu, la sediul CSM.

PNL a solicitat luni premierului Dacian Cioloş să sesizeze Corpul de control cu privire la dezinfectanţii utilizaţi în spitale, în urma unei anchete pe această temă publicată în mass-media.

„Am luat decizia să îi cerem prim-ministrului să sesizeze Corpul de control pe noua nenorocire pe care o anticipăm, legată de dezinfectanţii atribuiţi în spitale, care nu îndeplinesc normele de concentraţie prevăzute de lege”, a spus luni copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Luni, jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat, pe blogul său, o anchetă în care arată că  victimele de la „Colectiv” au murit și milioane de români sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator. – PROMPT MEDIA

foto:revista22.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.