Acasă Economie Pompierii au sprijinit autoritățile locale din Arad, Cluj și Maramureș în lupta...

Pompierii au sprijinit autoritățile locale din Arad, Cluj și Maramureș în lupta cu apa

DISTRIBUIȚI

– 143595 – 11042016 – Peste 120 pompieri cu 36 mijloace tehnice specifice au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din județele Arad, Cluj și Maramureș, afectate de inundații.
inundatiiPompierii miliari au intervenit pentru salvarea a 17 persoane surprinse de viituri, precum și pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse de fenomenelor meteorologice periculoase imediate în mai multe localități din cele trei județe.

În ultimele 24 de ore, salvatorii au executat misiuni de evacuare a apei din aproape 100 de beciuri, curți și grădini inundate, dar și pentru decolmatarea mai multor poduri și podețe, cu ajutorul motopompelor de capacitate mare, bărci, autospeciale de stingere și de transport.

În acest moment nu sunt persoane evacuate din locuințe, singura situație de acest fel înregistrându-se în cursul serii trecute, în zona Lighet a orașului Târgu Lăpuș din Maramureș, când echipajele de salvatori au evacuat temporar 20 de persoane care locuiau în aval de un lac de agrement din care au fost deversări ușoare, însă după retragerea apei, aceștia s-au întors în siguranță la locuințele lor.

În continuare, echipajele de intervenție acționează pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate, curățarea fântânilor și execută transporturi cu apă menajeră și pentru animale, în localitățile afectate. Totodată, reprezentanți ISU alături de membri ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență monitorizează și evaluează situațiile produse, pentru eliminarea potențialelor riscuri pentru comunitate.

Având în vedere atenționarea meteorologică Cod Galben care vizează 17 județe, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus inspectoratelor din județele vizate de vremea rea adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.

În funcția de evoluția situației, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene vor activa grupele operative şi vor asigura rezerva de personal necesară intervenției, inclusiv prin dislocarea imediată în zonele de risc, a unor detașamente de pompieri care să participe la limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative, evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol.

Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forțelor și tehnicii de intervenție la inundații de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.