Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Prahova: Laurențiu Rebega, susținut la Sinaia de Marine Le Pen

Prahova: Laurențiu Rebega, susținut la Sinaia de Marine Le Pen

DISTRIBUIȚI

Laurențiu RebegaFostul colonel SPP Găinușă – vioara întâi în organizarea reuniunii – 143661 – 14042016 – În sala “Teatru” a cazinoului din Sinaia va avea loc sâmbătă 16 aprilie 2016, conferința “Europa noastră – Europa Națiunilor”. Manifestarea este organizată de europarlamentarul român Laurențiu Rebega, care în iulie anul trecut s-a alăturat grupului extremist din Parlamentul European, condus de Marine Le Pen. Finanțarea manifestării este asigurată de fundația europeană Mișcarea pentru Europa Națiunilor și a Libertăților, o anexă a grupului europarlamentar al cărui buget este asigurat de Uniunea Europeană.

Părăsirea grupului social-democrat de către Laurențiu Rebega și trecerea în tabăra extremiștilor lui Le Pen s-a făcut într-un moment în care grupul lui Le Pen funcționa la limita regulamentului cu șapte delegații naționale, iar în cazul părăsirii lui de către una din delegațiile naționale, lucru frecvent în politica europeană în cazul grupurilor politice exotice, acesta ar fi fost practic desființat, amintește Blogul Milițianului. În acest context aderarea lui Laurențiu Rebega la ENF a fost imperativ necesară și a fost cumpărată cu funcția de vicepreședinte al grupului. În fapt, dacă privim cu atenție componența euro grupului politic putem observa că numai în cazul lui Laurențiu Rebega și a britanicei Jenice Atkinson, delegațiile naționale membre ale grupului Europa Națiunilor și a Libertăților sunt doar cu numele delegații pentru că acestea în fapt sunt formate dintr-un singur om.

Europarlamentarul Janice Atkinson a fost momită de oamenii lui Le Pen, pe același model ca și Rebega, să părăsească un alt grup extremist, cel condus de britanicul  Nigel Farage, un alt personaj care a făcut de-a lungul timpului declarații și remarci jignitoare la adresa românilor. Bineînțeles că respectivele personaje, care conduc câte o delegație națională practic inexistentă, ocupă în aritmetica grupului o funcție de vicepreședinte de-a dreapta lui Le Pen, încasând și remunerații mult mai consistente decât ale unui europarlamentar de rând, datorate funcțiilor politice. Pentru a ascunde acest truc, al delegațiilor naționale care nu există decât în scaunul de conducere, pe portalului oficial al parlamentului european, la secțiunea grupuri politice http://www.europarl.europa.eu/portal/ro , grupul lui Le Pen nu a construit pagina de informare a grupului.

Rolul lui Laurențiu Rebega în funcționarea și existența acestui grup devine esențial în următoarele luni în contextul referendumului care va avea loc în Marea Britanie, de la 23 iunie 2016. Concret, dacă populația Marii Britanii va decide ieșirea regatului din uniune, automat Jenice Atkinson își va pierde mandatul de europarlamentar și va părăsi grupul politic european condus de Marine Le Pen, lăsîndu-l la limita de funcționare. Cum în rândul europarlamentarilor europeni nu prea există doritori să devină membri ai unui grup politic care are ca principii politice desființarea Uniunii Europene și redobândirea controlului granițelor naționale, pentru a beneficia în continuare de finanțările consistente, circa 10 milioane de euro anual, Marine Le Pen, dar și partenerul ei din olandez, extremistul  Geert Wilders, depun toate eforturile pentru a-l ține pe Laurențiu Rebega captiv în acest grup, inclusiv acela de a finanța o conferință  în România, a cărei populație a fost categorisită ca fiind “țigani” și ”infractori” în numeroase declarații și interviuri anterioare.

Dincolo de informațiile oficiale, conferința de la Sinaia are rolul de a pregăti  activ militant pentru viitorul partid pe care Rebega a promis că conducerii ENF că îl va livra în România în acest an. Încă de la intrarea în grupul extremiștilor, finul fostului ministru al Agriculturii Daniel Constantin a promis liderilor extremismului european construirea unui partid românesc, după modelul Frontului Național din Franța. Cu intenția de a copia partidul de lider, aflat în Franța la a doua generație sub controlul familiei Le Pen, Rebega și-a numit proiectul politic ”Forța Națională” numai că a întâmpinat dificultăți. Concret, prima încercare de constituire a partidului, înregistrată la Tribunalul București în 18.11.2015 s-a soldat cu un eșec, chiar membrii fondatori cerând instanței nejudecarea cauzei. http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000672617&id_inst=3. Motivul a fost acela că între membrii fondatori figura chiar Laurențiu Rebega, iar instanța a cerut completarea dosarului de constituire a partidului cu o declarație a membrilor fondatori din care să reiasă că nu sunt în cercetare penală. Ori Laurențiu Rebega este cercetat penal în dosarul detunării de fonduri de Ministerul Agriculturii, început de DNA în ianuarie 2015, http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19048340-europarlamentarul-constantin-laurentiu-rebega-este-urmarit-penal-dna-dosarul-spalare-bani-luare-mita-ministerul-agriculturii.htm ori o astfel de declarație ar fi însemnat un nou dosar penal pentru fals în acte publice.

La a doua încercare, Rebega a ales ca membrii fondatori ai viitorului partid oameni care îi controlează și pe care se bazează că nu îl vor sacrifica

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000685448&id_inst=3

Elementul de încredere, personajul care în ambele dosare de constituire figurează ca membru fondator al partidului lui Laurențiu Rebega este un alt personaj controversat, cunoscut presei, fostul colonel SPP Mircea Găinușă trecut în rezervă, în 2007, după un scandal cu conducerea SPP.

http://www.danbadea.net/2007/02/05/ofensiva-impotriva-serviciilor-de-informatii/

Găinușă este vioara întâi și în organizarea reuniunii de la Sinaia de la sfârșitul săptămânii.

Revenind la conferința de la sfârșitul acestei săptămâni de la Sinaia mai putem precizacă organizarea manifestării are un dublu scop. Primul este acela de popularizare, altfel decât cu conotație penală, a numelui lui Laurențiu Rebega, considerat un politician obscur, dar conferința îi vine ca o mănușă și lui Marine Le Pen. Prin deplasarea la București Le Pen speră să iasă câteva zile din atenția presei franceze, care într-un an de campanie electorală pentru președinția Franței, dorește explicații pertinente cu privire la implicarea ei și a apropiaților în scandalul dosarelor de evaziune fiscală numit de presă “Panama Papers”. http://www.mediafax.ro/externe/scandalul-panama-sistem-offshore-sofisticat-infiintat-de-apropiatii-lui-marine-le-pen-15202796, https://next.ft.com/content/d0c0d62a-fb08-11e5-b3f6-11d5706b613b

Din lista de politicieni străini care vor efectua deplasarea la Sinaia putem remarca personaje profund antiromânești ale căror partide au promovat de-a lungul timpului o politică xenofobă la adresa românilor. Astfel putem enumera pe Marine Le Pen, Marcel de Graaff, copreședinte al grupului politic ENL din Parlamentul European și mâna dreaptă a celebrului extremist olandez Geert Wilders. În componența delegației mai figurează și Ricardo Molinari – vicepreședintele Lega Nord, un apropiat al eurodeputatului xenofob Gianluca Buonanno, ale cărui declarații jignitoare și rasiste la adresa românilor i-au șocat până și pe politicienii italieni. – sursa – Blogul Milițianului   – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.