Acasă Politic Tulcea: Premierul Cioloș participă la dezbaterea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a...

Tulcea: Premierul Cioloș participă la dezbaterea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării

DISTRIBUIȚI

dacian ciolos143695 – 15042016 – Premierul Dacian Cioloș participă luni, 18 aprilie 2016, la Tulcea, la dezbaterea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării,  împreună cu vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, alți reprezentanți ai administrației centrale și locale cu responsabilități în implementarea acestei strategii.

“Avem responsabilitatea să facem în Delta Dunării un spațiu de dezvoltare, care să respecte interesele localnicilor, valorile naturale, iar în același timp să fie un spațiu de dezvoltare socio-economică și de mediu. Opțiunea României de a rezerva pentru Delta Dunării fonduri europene din mai multe programe operaționale și de a le integra într-o abordare strategică, este o bună alegere. În lunile următoare vreau să ne asigurăm că această abordare începe să dea rezultate”, consideră premierul Dacian Cioloș.

Dezbaterea este organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în colaborare cu Asociația pentru dezvoltare intercomunitară ITI Delta Dunării și cu Consiliul Județean Tulcea.

Conform Acordului de Parteneriat 2014 – 2020 semnat de Guvernul României cu Comisia Europeană, la nivel național va fi implementată o singură investiție teritorială integrată în Delta Dunării, în baza unei strategii de dezvoltare durabilă. Investiția Teritorială Integrată Delta Dunării beneficiază de o alocare estimativă de 1,1 miliarde euro din toate programele operaționale. Aprobarea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă este o etapă importantă în procesul de implementare a Investiției Teritoriale Integrate Delta Dunării, având în vedere că deciziile privind contribuția fiecărui program, procedurile,  tipurile de proiecte și alocările finale vor fi luate după aprobarea strategiei.

Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării a fost elaborată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu sprijinul Băncii Mondiale și în cooperare cu  instituții publice locale și centrale.

Strategia urmează să fie aprobată prin Hotărâre a  Guvernului, după finalizarea procedurii de evaluare strategică de mediu.

 Dezbaterea organizată luni la Tulcea este o etapă finală în procesul de consultare aferent procedurii de aprobare a Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării și vizează, de asemenea, continuarea dialogului cu privire la modalitățile concrete de implementare a Investiției Teritoriale Integrate Delta Dunării.

 La finalul dezbaterii, începând cu ora 12.00, premierul Dacian Cioloș va susține o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Tulcea (Tulcea, str. Păcii nr. 20), iar ulterior va participa la inaugurarea Centrului de informare pentru fonduri europene – structură de tip help desk pentru potențialii beneficiari de fonduri europene structurale și de investiții, în sediul Consiliului Județean Tulcea.   – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.