Acasă Externe Turcia: Datele a 50 de milioane de turci, pe mâna hackerilor

Turcia: Datele a 50 de milioane de turci, pe mâna hackerilor

DISTRIBUIȚI

 foto turci143494 – 05042016 – Hackerii susțin că au avut acces la datele personale ale unui număr de circa 50 de milioane de cetățeni turci și că le-au postat în mediul online, în cadrul unei ample breșe în sistemul de securitate online, care ar putea pune într-o situație delicată guvernul de la Ankara, relatează cotidianele Haaretz, The Telegraph și The Guardian..

Dacă informațiile se vor confirma, aceasta ar fi una dintre cele mai mari scurgeri de date personale – susțin experții -, care ar expune efectiv două treimi din populația Turciei riscului de fraudă și furt de identitate.

Agenția de presă americană Associated Press, preluată de The Telegraph, a relatat că verificările pe care le-a efectuat au confirmat parțial informația. Datele personale respective, printre care numărul de identitate național, data nașterii, adresa și numele părinților, au fost postate online pe un fișier descărcabil cu o capacitate de 6.6 GB. Printre respectivele date figurează cele ale președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care se pare că a fost una dintre țintele acestei scurgeri de informații. – mai multe pe Agerpres.ro. – PROMPT MEDIA

foto:agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.