Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dan Stoenescu la conferința ”Ziua Românilor din Balcani: aromânii și meglenoromânii....

București: Dan Stoenescu la conferința ”Ziua Românilor din Balcani: aromânii și meglenoromânii. 111 ani de la recunoașterea drepturilor naționale”

DISTRIBUIȚI

 Ziua Românilor din Balcani144088 – 10052016 – Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat la conferința ”Ziua Românilor din Balcani: aromânii și meglenoromânii. 111 ani de la recunoașterea drepturilor naționale”, organizată de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Societatea de Cultură Macedo-Română și Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.

Cu acest prilej, oficialul român le-a transmis un mesaj celor prezenți în Aula Bibliotecii Academiei, în care a subliniat importanța evenimentului sub aspectul restabilirii semnificaţiei momentului 9/22 mai 1905.

Totodată, oficialul român a arătat că, încă de la preluarea mandatului, a făcut demersuri pentru a cunoaşte cât mai bine şi în mod direct situaţia comunităţilor româneşti de la sud de Dunăre.  În acest sens, ministrul delegat Dan Stoenescu a reiterat angajamentul său pentru continuarea proiectelor care vin în sprijinul organizaţiilor reprezentative ale aromânilor și meglenoromânilor. – PROMPT MEDIA

foto:mae.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.