Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti 3,5 candidați pe loc pentru Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor,...

3,5 candidați pe loc pentru Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor, Certificatelor Universitare

DISTRIBUIȚI

Adrian Curaj144000 – 04052016 –  Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a semnat ordinul de numire a comitetelor care vor sprijini selectarea viitorilor membri ai Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor, Certificatelor Universitare (CNATDCU): „Am semnat ordinul de numire a comitetelor care vor sprijini Ministerul Educației în procesul de selecție a viitorilor membri CNATDCU. Lista nominală a fost publicată acum câteva săptămâni, spre consultare, pe site-ul MENCS. Între timp, prin aplicația Brainmap s-au înscris peste 1.200 de profesori care și-au exprimat astfel intenția de a face parte din cele 35 de comisii ale noului Consiliu. Mulțumesc tuturor acelora care au răspuns apelului! Cred că demersul acesta transparent va genera un Consiliu robust și eficient. Până pe 16 mai, comitetele de selecție vor analiza candidaturile și vor propune lista noilor membri CNATCDU, pe care o vom publica, spre consultare, pe site-ul Ministerului Educației”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

CNATDCU este un organism care joacă un rol foarte important în acordarea și retragere titlurilor universitare.

Peste 1.200 de profesori și-au exprimat intenția de a face parte din comisiile consiliului.

Alegerile vizează doar calitatea de membru al CNATDCU, urmând ca, ulterior, din rândul acestora, să se aleagă și membrii Consiliului Director. Structura CNATDCU are cinci domenii de activitate: Matematica și științe ale naturii, Științe inginerești, Științe biologice și biomedicale, Științe sociale, Științe umaniste și arte. Acestea, la rândul lor se subdiviziează într-un total de 35 comisii de specialitate şi 77 domenii fundamentale.

Astfel, vorbim de un număr de aproximativ 350 de membri ai CNATDCU. Pentru aceste poziții de membru al CNATDCU, până la data de 30 aprilie,  s-au înscris un număr de aproximatv 1.200 de candidați, ceea ce arată că există deja o concurență de 3,5 candidați pe loc. Înscrierile se pot face până în 3 mai.

Dosarele de candidat vor fi analizate de  o comisie de profesori și cercertori din România și străinătate, distinctă pentru fiecare din cele 35 de comisii de specialitate ale CNATDCU. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.