Acasă Uncategorized București: Au curaj autoritățile să se implice?

București: Au curaj autoritățile să se implice?

DISTRIBUIȚI

Lacul SnagovFără distracții periculoase pe Lacul Snagov – 144343 – 25052016 – Autoritățile încearcă să mai tempereze din elanul șmecherilor și impun reguli stricte referitoare la distracţiile periculoase care au loc deseori pe Lacul Snagov. De exemplu, bărcile pot circula doar pe mijloc şi trebuie să plece cu cel mult cinci kilometri pe oră de la mal. În plus, a fost interzisă şi circulaţia skijet-urilor. Autorităţile vor să protejeze astfel o suprafaţă de 100 de hectare declarată arie naturală de interes major, unde trăiesc sute de specii de păsări şi mamifere.

Noul regulament privind lacul Snagov stabileşte că, pe o suprafaţă de 100 de hectare, în dreptul ariei naturale protejate, circulaţia ambracaţiunilor pentru sport extrem e complet interzisă. Poliţiştii vor trebui să patruleze în permanenţă în dreptul ariei protejate, pe lac, acolo unde sunt interzise de acum înainte orice fel de activităţi cu skyjet-ul.

Cei care dețin bărci puternice nu mai pot goni în voie, altfel riscând amenzi de până la 20.000 de lei. ”Viteza maximă este de 20 de kilometri pe oră. Doar se parcurge aria naturală protejată, preferabil prin zona centrală,” spune Constantin Turmac, custodele Lacului Snagov. În plus, nimeni nu are voie să stea în barcă fără să fie echipat cu vestă de salvare, ceea ce acum nu se întâmplă.

Acelaşi regulament ar trebui să stopeze şi construcţia de pontoane şi debarcadere, făcute după bunul plac de așa-zișii oameni de afaceri din zonă.

În plus, este interzisă deversarea apelor menajere sau a celor din piscine direct în lac. Dar asta este doar pe hârtie. În ultimii ani, proprietarii vilelor din zonă au distrus zeci de hectare de stuf şi au betonat malurile pe suprafeţe întinse, pentru a construi pontoane. Cei prinşi că încalcă noul regulament se pot alege cu dosar penal pentru distrugerea unei arii naturale protejate.

Este greu de crezut însă că un astfel de regulament va fi respectat, dacă autoritățile nu se vor implica în mod direct și nu vor da exemple. – PROMPT MEDIA

foto:click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.