Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Brokeri falși călcați de polițiști

București: Brokeri falși călcați de polițiști

DISTRIBUIȚI

perchezitii144341 – 25052016 – Miercuri, 25 mai, au loc 55 de percheziţii în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin înşelăciune şi desfăşurarea fără autorizaţie de operaţiuni pe piaţa de capital. 25 de persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 25 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, coordonează o acţiune în cadrul căreia sunt efectuate 55 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman şi Vaslui. Persoanele bănuite, prezentându-se în calitatea falsă de brokeri şi reprezentanţi ai unor societăţi de servicii de investiţii financiare care administrează platforme de investiţii online, ar fi determinat mai multe victime să depună sau să transfere bani în conturile bancare ale celor în cauză, sub titlul de investiţii în operaţiuni pe piaţa de capital. Clienţii ar fi fost ademeniţi cu iluzia unor câştiguri rapide, însă, în realitate, banii nu ar fi fost investiţi pe piaţa de capital, ci ar fi fost depuşi de victime direct în conturile unor persoane juridice nerezidente. Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar-bancare către Bulgaria, Cipru şi Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiţi către persoanele implicate în activitatea infracţională.

Operaţiunile pe piaţa de capital ar fi fost doar ”o legendă falsă” creată de persoanele bănuite pentru a determina victimele să depună sau să transfere bani, platformele de tranzacţionare fiind create artificial, fără nicio aprobare sau autorizare a instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

Victimele unor astfel de fapte care nu au sesizat, până în prezent, organele de urmărire penală sunt rugate să se prezinte la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Activităţile se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune şi desfăşurarea fără autorizaţie de operaţiuni pe piaţa de capital, precum şi la locurile unde se realiza activitatea infracţională. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.