Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Declarație îngrijorătoare a ministrului Justiției

București: Declarație îngrijorătoare a ministrului Justiției

DISTRIBUIȚI

raluca_pruna144050 – 06052016 –  Ministrul Justiției, Raluca Prună, a atras, joi, atenția asupra tentativelor politicienilor de a încetini lupta anticorupție, informează HotNews.ro.

”Asistăm acum la o ofensivă care aduce aminte de o restaurație. Îmi voi folosi vocea pentru a nu pierde ceea ce am câștigat”, a declarat Raluca Prună, la un eveniment găzduit de Ambasada Mării Britanii.

Declarația vine în contextul în care premierul britanic David Cameron va găzdui, în 12 mai, la Londra, un summit anticorupție, care își propune să accelereze acțiunile internaționale de expunere, condamnare și eradicare a faptelor de corupție la toate nivelurile. Peste 40 de țări, precum și organizații internaționale – ONU, Bancă Mondială, FMI, OCDE – au fost invitate la Londra să agreeze măsuri pentru probleme cum ar fi secretul corporativ, transparența guvernamentală, implementarea legislației internaționale privind actele de corupție și consolidarea instituțiilor internaționale din domeniu.

Totodată, în spaţiul public au apărut tot mai multe semne că politicienii vor să încetinească lupta anticorupţie, precum proiectul de lege care ar acorda o superimunitate avocaţilor. În plus, s-au înmulţit exemplele de politicieni condamnaţi care rămân în funcţii, ba chiar candidează în alegerile locale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.