Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: În MAI nu se mai intră ușor

București: În MAI nu se mai intră ușor

DISTRIBUIȚI

MAI144177 – 16052016 – Concursurile pentru ocuparea a aproape 3.000 de posturi prin angajare din sursă externă sau prin reîncadrarea/rechemarea în activitate a polițiștilor, jandarmilor și pompierilor care au părăsit sistemul din motive neimputabile lor s-au încheiat, fiind susținute ultimele teste scrise. În total, au susținut proba teoretică 7.615 candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare şi au promovat testele psihologice, vizitele medicale, respectiv probele sportive.

Inspectoratul General al Poliției Române a scos la concurs prin angajare din sursă externă 1.853 de posturi de agent de ordine publică, iar Inspectoratul General pentru Imigrări 20 de locuri. Pentru ocuparea acestor posturi s-au înscris 26.155 candidați, însă după parcurgerea primelor etape ale concursului, testele scrise au fost susţinute numai de 6.934 de candidați pentru posturile din Poliția Română și 62 pentru locurile de la Imigrări. Estimările arată că la aceste structuri un număr de maxim 1.824 posturi vor fi ocupate  (1.810 la IGPR și 14 la IGI), în perioada imediat următoare urmând să se deruleze procedurile de contestare, respectiv de validare.

Pentru reîncadrarea/rechemarea în activitate a foștilor polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri au fost scoase la concurs 1.107 posturi: 47 la Poliție, 450 în structurile pentru situații de urgență, 350 în cadrul Poliției de Frontieră, 250 la Jandarmerie și 10 în cadrul IGI. La aceste concursuri s-au înscris 1.885 de foști angajați ai MAI. Ultima probă, cea a testului scris, a fost susţinută de 619 candidați, dintre care 259 pentru locurile din cadrul IGSU, 154 pentru IGJR, 139 pentru Poliția de Frontieră, 65 pentru Poliție și 7 pentru IGI. După afișarea rezultatelor preliminare se estimează că vor fi ocupate un număr de maxim 518 locuri (35 la IGPR, 129 la IGPF, 209 la IGSU, 143 la IGJR și 2 la IGI), rezultatele finale urmând însă să fie stabilite după procedurile de contestare și de validare.

Organizarea acestor concursuri reprezintă una dintre etapele Planului de reducere a deficitului de personal existent la nivelul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, care este în prezent de peste 15.000 oameni.

Surse din cadrul MAI au declarant pentru PROMPT MEDIA că pentru cei care doresc să revină în structurile Jandarmeriei și Poliției au avut mari probleme la examenul medical, mai ales la proba psihologică unde mai mult de jumătate dintre candidați au picat. Probele respective au fost filmate ”în totalitate” pentru a nu mai da loc la interpretări în ceea ce privește corectitudinea. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

1 COMENTARIU

  1. Haideti sa va spun cum e. Deci toti acei participanti ai consiliului de elevii gen turnatori care s-am manifestat urat in perioada scolii cu buna stiinta fiind motivati, sa intampine asa supra numitul generic rau. Care s-au imbatat si au incercat sa faca sex. Droguri de unde, ce medicamente de la cine, pot fi si ei jandarmi de treaba. Este foarte bine ca se incearca intarirea prioritatilor de admitere deoarece este foarte important pentru siguranta noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.