Acasă Politic București: Încă o măsură pentru operaționalizarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor...

București: Încă o măsură pentru operaționalizarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate

DISTRIBUIȚI

ministerul144128 – 12052016 – Guvernul continuă să ia măsurile necesare pentru operaționalizarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, prin adoptarea unuia din actele normative din legislația secundară necesară, care aprobă Regulamentul de organizare și funcționare a Agenției, precum și organigrama și numărul de posturi.

 Reamintim că operaţionalizarea Agenţiei reprezintă un obiectiv prioritar al Ministerului Justiţiei, în condiţiile unei creşteri substanţiale (peste 500 milioane euro anual) a valorii măsurilor asigurătorii dispuse de către organele de urmărire penală.

Conform hotărârii adoptate în ședința de astăzi, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate funcționează în subordinea Ministerului Justiției, cu un număr de maxim 50 de posturi. Agenţia este condusă de un director general, numit de către ministrul Justiţiei, acesta putând fi judecător, procuror sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor. Aparatul administrativ al Agenției este organizat în următoarele servicii și birouri: Biroul Identificare și urmărire Bunuri, Serviciul Administrare și Valorificare Bunuri, Serviciul Juridic, Comunicare și Registratură, Serviciul Suport Operațional și Compartimentul Plăți.

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate  a fost înființată prin Legea nr.318/2015, publicată în Monitorul Oficial 24 decembrie 2015, și are misiunea de a facilita identificarea bunurilor provenite din săvârșirea de infracțiuni  și de a administra și valorifica bunurile care fac obiectul unei măsuri de indisponibilizare dispuse în cadrul procesului penal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.