Acasă Sud Giurgiu București: Percheziții la samsarii de fier vechi din Giurgiu

București: Percheziții la samsarii de fier vechi din Giurgiu

281
DISTRIBUIȚI

 perchezitii144010 – 05052016 –  Poliţiştii din Capitală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează joi 11 percheziţii domiciliare în judeţul Giurgiu în legătură cu fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul deşeurilor metalice, mai multe persoane urmând a fi duse la audieri.

În perioada 2013 – 2014 mai multe persoane din judeţul Giurgiu au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, constând în livrarea către o societate comercială (colector), cu sediul în Bucureşti, a unor cantităţi impresionate de deşeuri metalice feroase şi neferoase, folosind în acest scop mai multe firme ”fantomă”, administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară.

În numele firmelor ”fantomă” au fost facturate în mod fraudulos către societatea colectoare deşeuri metalice feroase şi neferoase, cu consecinţa încasării în conturile bancare, de la aceasta din urmă, a sumelor reprezentând contravaloarea ”mărfurilor facturate”, a retragerii lor integrale în numerar de către persoanele împuternicite pe aceste conturi (în baza unor borderouri fictive de achiziţie ”fier vechi”) şi a predării lor către persoanele care au folosit ”serviciile” societăţilor ”fantomă”, arată Poliția Capitalei. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul DGPMB.

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate de persoanele sus-menţionate, este în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de ”spălare a banilor” este de aproximativ 40,4 milioane de lei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.