Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Prezență activă a polițiștilor de Imigrări în misiuni internaționale

București: Prezență activă a polițiștilor de Imigrări în misiuni internaționale

DISTRIBUIȚI

IGI144065 – 09052016 – Solidaritatea, la nivel european, constituie un principiu de bază în activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) care a participat, până în prezent, la cinci misiuni de sprijin operațional în alte state membre sub egida Biroului European de Sprijin pentru Azil și alte patru misiuni sub Frontex.

Astfel, opt experți din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări își desfășoară activitatea, de mai multe săptămâni, într-o misiune a Biroului European de Sprijin pentru Azil (B.E.S.A.), în Grecia.

Misiunea polițiștilor constă în desfășurarea de activități specifice în domeniul azilului, respectiv identificarea străinilor aflați în hot-spot-ul din insula Lesvos-Grecia, propozabili pentru operațiunile de relocare, consilierea acestora în materie de relocare internă și aplicarea procedurilor de admisibilitate a cererilor de azil depuse în Grecia.

Acțiunea se desfășoară ca urmare a implementării concluziilor Consiliului European din 17-18 martie 2016 pentru accelerarea procesului de relocare internă intra-UE, Inspectoratul General pentru Imigrări oferindu-și în acest sens sprijinul prin participarea cu experți.

De asemenea, cinci polițiști participă, în această perioadă, la activități în cadrul Operaţiunii Comune ”Poseidon SEA 2016”, coordonată de Agenţia FRONTEX în Grecia privind implementarea operațiunilor de returnare și a procedurilor de screening. Tot sub egida Frontex un reprezentant I.G.I. se află în Ilalia în cadrul misiunii ”TRITON 2016”, iar altul în Bulgaria în cadrul misiunii ”FOA 2016”. Polițiștii transferați în statele membre sunt experți în amprentare, evaluarea interviurilor sau detectarea documentelor de călătorie falsificate.

Scopul principal al acestor operaţiuni comune vizează implementarea activităţilor operaţionale la frontiera externă a statelor membre ale UE în vederea controlului asupra fluxurilor de migraţie ilegală către teritorii ale UE şi a combaterii criminalităţii/ infracţionalităţii transfrontaliere.

Activitatea polițiștilor în misiunile internaționale reprezintă o continuare a operațiunilor organizate de către agențiile europene în cadrul cărora Inspectoratul General pentru Imigrări participă în mod constant cu experți, profesionalismul acestora fiind mereu apreciat atât de către agenții cât și din partea autorităților naționale. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.