Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti DNA sesizează CSM în legătură cu declarațiile Elenei Udrea

DNA sesizează CSM în legătură cu declarațiile Elenei Udrea

DISTRIBUIȚI

dna144114 – 11052016 – Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a sesizat Inspecția Judiciară din cadrul CSM în legătură cu afirmațiile făcute într-o intervenție telefonică la RTV, preluate ulterior pe pagina de internet a  publicaţiei, de Elena Udrea (trimisă în judecată de DNA, pentru fapte de corupție).

Potrivit comunicatului DNA, Udrea a spus: „Vreau să fiu judecată de abuz în serviciu. Este o tâmpenie de acuzaţie. Nu mă interesează personal, eu am multe alte acuzaţii. Pe mine mă doare în cot de această lege. Slugile SRI-ului dau aceste mesaje, de fapt slugile sistemului. Persoanele care mă atacă acum, mă atacau şi înainte când era Traian Băsescu preşedinte. Această faptă nu există nicăieri. Dacă i se năzare DNA-ului să îi facă cuiva dosar penal, sigur va face. Acest sistem e reprezentat de către SRI şi de către doamna Kovesi de la DNA. Procurorii execută ordine” și a indicat-o direct pe șefa DNA că se află la originea arestărilor sale.

Prin sesizarea Inspecției Judiciare, DNA cere să se verifice dacă aceste declarații ”sunt de natură să submineze autoritatea judecătorească şi de a pune în discuţie deontologia profesională a magistraţilor”, considerând că afirmaţiile au un impact deosebit asupra opiniei publice, creează dubii greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor și acreditează ideea că activitatea procurorilor implicaţi în înfăptuirea procesului judiciar se desfăşoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfăşoară conform dispoziţiilor prevăzute de lege. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.