Acasă Cultura/Media Franța: Cristian Mungiu, premiul pentru regie la Festivalul de film de la...

Franța: Cristian Mungiu, premiul pentru regie la Festivalul de film de la Cannes

DISTRIBUIȚI

 Cristian Mungiu144299 – 23052016 –  Regizorul român Cristian Mungiu a câştigat, duminică, premiul pentru regie cu lungmetrajul ”Bacalaureat”,  în cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Premiul pentru regie de la Cannes 2016 a fost atribuit, de asemenea, și regizorului Olivier Assayas, pentru lungmetrajul ”Personal Shopper”, informează Mediafax.

Criticul de film Peter Bradshaw, de la The Guardian, numeşte filmul lui Mungiu ”un studiu de observaţie de 5 stele despre compromisul birocratic din România, realizat cu minuţiozitate şi subtilitate”. Britanicul a acordat 5 stele din 5 filmului lui Mungiu.

”Bacalaureat este un film care reflectă conştiinţa umană labirintică, un film extrem de inteligent, un portret sumbru al stării de depresie ce se permanentizează în România, acolo unde generaţia celor născuţi în anii ’90 speră să o poată lua de la capăt. Drăguş şi Titienii joacă superb. Filmul e o bijuterie în selecţia de la Cannes”, adaugă critical. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.