Acasă Sud-Est Galati Galați: Ministrul delegat Stoenescu reamintește atenția deosebită acordată de România pentru școlarizarea...

Galați: Ministrul delegat Stoenescu reamintește atenția deosebită acordată de România pentru școlarizarea basarabenilor

DISTRIBUIȚI

Dan Stoenescu144152 – 12052016 – Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit miercuri, 11 mai 2016, cu membrii conducerii și reprezentanții studenților de la Universitatea ”Dunărea de Jos din Galați. În cadrul dialogului, ministrul delegat a reiterat sprijinul pe care statul român îl acordă educației și a accentuat importanța accesului românilor de pretutindeni la programele din învățământul superior. El a subliniat că instituțiile abilitate ale statului lucrează transversal pentru a elabora și dezvolta proiecte în educație, dimensiune prioritară pentru Guvern, dar și pentru președintele țării, prin proiectul ”România educată”.

În acest sens, a felicitat conducerea universității pentru numeroasele proiecte internaționale care au condus la creșterea numărului de studenți din afara granițelor, precum și pentru implementarea programelor de eficientizare a predării limbii române în grădinițele și școlile din Republica Moldova, realizate în parteneriat cu Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Având în vedere numărul mare de studenți din Republica Moldova care urmează cursurile Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, ministrul delegat le-a transmis reprezentanților studenților basarabeni că statul român acordă o atenție deosebită relației cu autoritățile de la Chișinău, fapt dovedit și de numeroasele proiecte comune implementate atât la Galați, cât și în alte centre universitare din România.

Oficialul român i-a încurajat pe studenții prezenți la reuniune să se implice activ în viața academică, prin participarea la sesiuni de comunicare și proiecte desfășurate în colaborare cu alte universități din lume. De asemenea, le-a prezentat oportunități de voluntariat în cadrul Taberelor ARC organizate de DPRRP. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.