Acasă Centru Alba Intrarea CE Hunedoara în insolvență se rejudecă

Intrarea CE Hunedoara în insolvență se rejudecă

DISTRIBUIȚI

Complexul Energetic Hunedoara143998 – 04052016 –  Dosarul prin care s-a decis intrarea Complexului Energetic Hunedoara în insolvență va fi rejudecat, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis anularea sentinței din ianuarie care instituia starea de insolvență a celui mai mare agent economic din județ. Ieșirea din insolvență nu înseamnă soluționarea problemelor financiare ale Complexului, ci admiterea apelului formulat de Sindicatul ”Noroc Bun” din Petroșani și de unul dintre creditori, care s-au opus acestei decizii încă de la pronunțarea ei, la începutul acestui an. Potrivit specialiștilor, prin ieșirea din insolvență vor crește penalitățile, urmând a se adăuga și sumele care au fost stopate de procedura insolvenței, creditorii vor putea executa conturile societății și va putea fi pus sechestru pe active, iar procesele suspendate odată cu intrarea societății în insolvență vor putea fi reluate. Oricare dintre aceste posibile măsuri va duce Complexul Energetic Hunedoara în faliment, având în vedere datoriile de peste 1, 5 miliarde de lei, care situează compania în fruntea topului cu cei mai mari datornici la bugetul de stat. Pe de altă parte, sentința pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia anulează toate deciziile luate de administratorul judiciar și cel special în ultimele trei luni, inclusive cele legate de reducerea programului de lucru pentru anumite categorii de personal sau denunțarea unilaterală a contractului colectiv de muncă. Până la această oră, nici administrația, nici sindicatele din Valea Jiului nu au avut vreo reacție la anunțarea acestei decizii.

De asemenea, instanța a respins excepția privind lipsa calității de reprezentant a directorului general al CEH în formularea apelului, precum și excepția lipsei calității procesuale și a inadmisibilității apelurilor declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL București, SC Hidroconstrucția SA București, SC Deloitte Consultanță SRL București, SCArmor Security SRL Criscior — în insolvență.

CA Alba Iulia a mai respins ca rămase fără obiect apelurile declarate de creditorii SC Constantin Grup SRL București, SC Hidroconstrucția SA București, SC Deloitte Consultanță SRL București, SC Armor Security SRL Criscior — în insolvență, precum și apelul debitoarei CEH declarat împotriva aceleiași sentințe. Decizia este definitivă.

Într-o interpelare adresată premierului Dacian Cioloș, deputatul de Hunedoara, Laurențiu Nistor, a cerut găsirea unor soluții pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Parlamentarul se arăta convins că declanșarea procedurii de insolvență a fost o acțiune premeditată. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.