Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO: ”Vom menține canalele de dialog deschise...

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO: ”Vom menține canalele de dialog deschise cu Rusia”

DISTRIBUIȚI

Jens Stoltenberg144149 – 12052016 – Prezent la București pentru a participa la ceremonia oficială dedicată operaționalizării (punerii în funcțiune) a scutului american antirachetă de la Deveselu, Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis cu care a discutat despre situaţia de securitate din regiunea extinsă și obiectivele Summitului NATO de la Varșovia din iulie.

Stoltenberg s-a referit la facilitățile NATO aflate pe teritoriul României – Comandamentul Multinaţional Divizia Sud –Est  și scutul antirachetă de la Deveselu – care contribuie la consolidarea forțelor aliate și la rolul României pentru stabilitarea în regiunea Mării Negre. ”Vă încurajez să continuați pe această cale, pentru că apărarea cetățenilor noștri este esențială. Trebuie să dispunem de resursele și capacitățile pentru a ne menține cetățenii în siguranță într-o lume mai periculoasă”,  a spus Stoltenberg.

În acelaşi timp, vom menține canalele de dialog deschise cu Rusia, în special în vremuri tensionate, transparența și predictibilitatea sunt importante pentru a reduce riscul unor calcule greșite și accidente”, a subliniat secretarul general al NATO.

Acesta s-a referit și la rolul României în menținerea stabilității în Moldova, Georgia și Ucraina. Precum și a evidențiat respectarea angajamentelor asumate până acum de România în calitate de membru NATO. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.