Acasă Externe Marea Britanie: Delegație importantă a României la Summitul Anticorupție de la Londra

Marea Britanie: Delegație importantă a României la Summitul Anticorupție de la Londra

DISTRIBUIȚI

 ministerul justitiei144100 – 10052016 –  În perioada 11 – 12 mai 2016, o delegație a României va participa la Summitul Anticorupție de la Londra și conferința care îl precedă, ”Împreună în lupta împotriva corupției”. Din delegație fac parte viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul Justiției, Raluca Alexandra Prună, secretarul de Stat din cadrul Ministerului Justiției, Adrian Baboi Stroe și șeful Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor provenite din Infracțiuni, Cornel Călinescu.

 Summitul Anticorupție este găzduit de prim-ministrul britanic, David Cameron, și va reuni pentru prima oară, în jurul acestei teme, lideri internaționali, reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai mediului de afaceri. Printre subiectele abordate se numără: transparența guvernamentală, aplicarea legilor anticorupție la nivel internațional, consolidarea instituțiilor internaționale, şi confidențialitatea informațiilor la nivelul corporațiilor. Summitul își propune să agreeze un set de etape concrete care să ducă la demascarea faptelor de corupție în așa fel încât să nu mai existe nici o posibilitate ca cei vinovați să se sustragă legii, pedepsirea celor vinovați și acordarea de sprijin celor care au de suferit de pe urma corupției și schimbarea mentalității și eradicarea culturii corupției acolo unde ea există.

 Summitul Anticorupție va fi precedat de conferința cu tema ”Împreună în lupta împotriva corupției”, o conferință ce se adresează societății civile, mediului de afaceri și liderilor guvernamentali campioni în lupta anticorupție. În cadrul acestui eveniment, liderii își vor reitera angajamentele de a pune capăt impunității, preveni corupția și de a oferi sprijin victimelor corupției și susține activiștii, într-un efort de a consolida buna guvernare și dezvoltarea durabilă. Conferința este găzduită de Secretariatul Commonwealth-ului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.