Acasă Social Nu sunt probleme deosebite la frontiere

Nu sunt probleme deosebite la frontiere

DISTRIBUIȚI

 vama_nadlac143986 – 03052016 –  În perioada Sărbătorilor Pascale, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a menţinut la valori ridicate, fiind înregistrată o creştere cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut. Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă.

În perioada Sărbătorilor Pascale (29.04-02.05.2016), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 634.500 de persoane, din care 336.000 pe sensul de intrare în ţară şi 298.500 pe sensul de ieşire din ţară şi 178.000 mijloace de transport. În perioada similară a anului 2015, au trecut frontiera 423.000 persoane şi 118.300 mijloace de transport, constatându-se o creştere a traficului cu 50%, atât la persoane, cât şi la mijloace de transport.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 251.000 persoane şi de la frontiera româno- bulgară, unde au trecut graniţa 100.000 persoane, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară.

 De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera aproximativ 151.000 persoane.

Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 3.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Şi în perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fluent şi civilizat. Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.