Acasă Externe Agenda Europeana Papa Francisc va primi mâine Premiul Charlemagne

Papa Francisc va primi mâine Premiul Charlemagne

DISTRIBUIȚI

 Papa Francisc144024 – 05052016 –  Papa Francisc va primi mâine Premiul Charlemagne pe 6 mai. Ceremonia de decernare a premiului Charlemagne 2016 va avea loc la Vatican şi va include „laudatio” din partea președintelui Parlamentului European Martin Schulz, președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și președintelui Consiliului European Donald Tusk.

Astăzi, cei trei președinți ai instituțiilor europene participă la dezbaterea ”Starea Uniunii Europene”, organizată de  Fundația Charlemagne și Universitatea Institutul European din Florența, în colaborare cu Parlamentul European, dezbatere deschisă de o intervenţie a prim-ministrului Italiei Matteo Renzi.

Premiul Internațional Charlemagne se acordă pentru munca adusă în serviciul unificării europene. Premiul este numit după Carol cel Mare, regele francilor, conducător considerat de către contemporanii săi drept „Părintele Europei”. Laureatul premiului în anul 2015 a fost președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Anunțul acordării premiului a fost făcut de comitetul executiv al Premiului Charlemagne, pe 23 decembrie, la Aachen, Germania. Referindu-se la discursul Papei din Parlamentul European în 2014, comitetul a salutat mesajul bazat pe „pace, înțelegere”, precum şi „compasiune, toleranță, solidaritate și integritatea creației pe tot parcursul pontificatului său”.

În aceste vremuri în care mulţi cetățeni europeni caută îndrumare, Sanctitatea Sa Papa Francisc transmite un mesaj de dragoste și încurajare”, a mai adăugat comitetul într-un comunicat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.