Acasă Sport ”Pozitivul” Bute

”Pozitivul” Bute

DISTRIBUIȚI

 Lucian Bute144373 – 27052016 – Boxerul Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu o substanță interzisă, după meciul cu Badou Jack, din aprilie. Bute a picat testul cu ostarine, un steroid anabilozant interzis. Boxerul român se declară surprins și susține că nu a folosit niciodată substanțe interzise.

”Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu am primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din Washington. Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul „B” si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii. Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar”, afirmă Lucian Bute, într-un mesaj publicat în română și franceză pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Lucian Bute a făcut precizări suplimentare într-un comunicat de presă: ”Sunt surprins si tulburat de aceasta stire. Nu inteleg de ce ar fi condus la acest rezultat pozitiv. Am trecut intotdeauna toate examenele necesare, de cand am devenit campion mondial. Mai recent, in timpul antrenamentelor pentru meciul impotriva lui DeGale in Quebec, in noiembrie anul trecut, am fost testat de opt ori, de la inceputul pregatirii pana in ziua meciului. Nu am luat nimic si nu am folosit niciodata substante interzise! Am incredere deplina in echipa mea. Va exista o analiza a probei B si sunt increzator ca rezultatul va fi negative”, a declarat Bute intr-un comunicat de presa emis de clubul GYM. Cel mai probabil, Lucian Bute risca o suspendare intre sase luni si patru ani.  – PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.