Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Tăriceanu vorbește despre o strategie a președintelui de a-l îndepărta din funcție

Tăriceanu vorbește despre o strategie a președintelui de a-l îndepărta din funcție

DISTRIBUIȚI

 tariceanu144393 – 27052016 – Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut joi la România TV, că președintele Klaus Iohannis ”a încercat în perioada vacanței parlamentare să negocieze înlocuirea” sa de la șefia Senatului, demers care ar face parte dintr-o strategie prezidențială de a-și asigura controlul tuturor pârghiilor de control în stat: ”Klaus Iohannis nu numai că nu este străin, ci este un actor, unul dintre cei care a încercat, bănuiesc că intenția nu a fost abandonată, a încercat în perioada vacanței parlamentare să negocieze înlocuirea mea de la șefia Senatului. Demersurile acestea fac parte din planul mai amplu, pe care l-a și reușit parțial, de a avea Guvernul lui, serviciile lui și, desigur, că îi trebuie și Parlamentul. Ceea ce s-a întâmplat și la Camera Deputaților și ar fi putut să se întample și la Senat. Așadar, declarațiile bombastice și iresponsabile ale doamnei Gorghiu se încadrează perfect în această acțiune, pe care președintele și-ar dori să o vadă realizată”, a declarat Tăriceanu, la România TV.

Tăriceanu a mai susținut că presiunile asupra sa sunt îmbracă diferite forme: ”Ceea ce vedeți că s-a întâmplat în ultimele zile cu acțiunea din partea organelor de anchetă, de a mă considera suspect într-un dosar, urmat imediat de declarația Alinei Gorghiu și a lui Vasile Blaga, prin care cer demisia mea, este o cale de acțiune. Cealaltă este calea politică”, a spus Tăriceanu.

Acesta spune că nu poate susține că preşedintele Klaus Iohannis ordonă procurorilor, dar a dat de înțeles că poate fi o anticipare a gândrilor prezidențiale: ”Eu nu pot să spun așa ceva. Dar nu odată, în România lucrurile astea s-au văzut des. Cei care doresc să servească un stăpân încearcă să îi intuiască și gândurile. Nu este vorba aici nici despre DNA, nici despre președintele Iohannis. Eu vorbesc la modul generic”.. PROMPT MEDIA

foto:zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.