Acasă Cultura/Media Timiș: Festivalul Filmului European revine la Timișoara

Timiș: Festivalul Filmului European revine la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Festivalul Filmului EuropeanTimiș: Festivalul Filmului European revine la Timișoara – 144376 – 27052016 – După o absență de patru ani, Festivalul Filmului European, aflat la cea de-a XX-a ediţie națională, revine la Timișoara.

Festivalul începe la Timișoara pe 27 mai 2016, la Grădina de vară ”Capitol” a Filarmonicii Banatul (Str. Constantin Mille nr. 13), cu filmul de gală Banat (Italia, 2015), în regia lui Adriano Valerio. La proiecție va fi prezent actorul român Ștefan Velniciuc, interpretul rolului Ion, pentru a răspunde întrebărilor publicului după vizionare. Pelicula prezintă povestea neobișnuită a doi tineri care emigrează în sens opus față de cum ne-am fi așteptat: nu din România în Italia, ci din Italia în România, în căutarea unui loc de muncă, dar și a fericirii.

Între 27 și 29 mai 2016, la Ambasada (Str. Anton Seiller nr. 2), timișorenii sunt invitați să vizioneze șapte filme europene foarte diferite: drame, filme de acțiune, omnibus-uri, teatru filmat, filme experimentale de artă. Dintre ele, menționăm un omnibus de filme scurte despre Zagreb; o reinterpretare, modernă și nonconformistă, a piesei lui Shakespeare, Hamlet (2015), cu actrița Maxine Peake în rolul titular, filmul experimental Hotel Dallas, care a avut premiera națională la ediția bucureșteană a festivalului sau filmul Mediterranea – parte a secțiunii Fuga în Europa și finalist la premiile LUX ale Parlamentului European în 2015. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.