Acasă Uncategorized Timiș: Mafie mare la Stamora-Moraviţa

Timiș: Mafie mare la Stamora-Moraviţa

DISTRIBUIȚI

DGA144444 – 31052016 – În urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal de către procurorii DIICOT Timișoara și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție s-a procedat la punerea sub învinuire a peste 50 de suspecți, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită, contrabandă și complicitate la contrabandă. Din cercetările efectuate în mai multe dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă de către membrii unor grupuri infracționale, a rezultat că poliţiştii de frontieră din PTF Stamora-Moraviţa, sub coordonarea şefului de punct şi a şefilor de ture, s-au constituit şi au acţionat în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie pentru a obţine diferite beneficii materiale.

Aceste beneficii, rezultate din sumele de bani primite cu titlu de mită de către polițiști din cadrul punctului de trecere a frontierei, în scopul neîndeplinirii îndatoririlor de serviciu privitoare la supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea faptelor specifice criminalităţii transfrontaliere, în special a infracțiunilor de contrabandă, precum şi a contravenţiilor săvârşite în zona lor de competenţă, erau împărţite între membrii grupării infracţionale. S-a constatat faptul că polițiștii de frontieră implementaseră modalități clar conturate prin care se realiza introducerea în țară, prin PTF Moravița, de bunuri și mărfuri diverse, care trebuiau plasate sub un regim vamal și pentru care primeau diverse sume de bani pentru a le permite trecerea. S-a evidențiat inclusiv faptul că activitățile infracționale desfășurate prin PTF Moravița nu vizau doar acțiunile de contrabandă, ci și alte infracțiuni de natură a genera venituri ilicite, precum sprijinirea traficului de migranți, favorizarea unor infractori dați în urmărire generală prin permiterea accesului acestora peste frontiera de stat; dar și omiterea constatării, contra unor sume de bani, a oricăror abateri de natură contravențională înregistrate la momentul trecerii frontierei. Atunci când nu se putea constata nicio abatere la regimul vamal, polițiștii pretindeau sume de bani, în temeiul unei obișnuințe, de la persoanele care pur și simplu tranzitau frontiera.

Sunt în curs 41 de percheziții, atât la punctul de trecere a frontierei, cât și la domiciliile polițiștilor și contrabandiștilor și sunt puse în aplicare 58 de mandate de aducere la audieri, toate cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București. PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.