Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Convorbiri româno-polone depre coeziunea NATO

București: Convorbiri româno-polone depre coeziunea NATO

DISTRIBUIȚI

Motoc - Marcin Wilczeck144841 – 23062016 -. Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit pe Marcin Wilczeck, ambasadorul Republicii Polone în România. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la relaţiile bilaterale în domeniul apărării, securitatea regională şi pregătirea Summit-ului NATO de la Varşovia. Discuţiile dintre cei doi oficiali au oferit ocazia reconfirmării poziţiilor comune ale Poloniei şi României cu privire la principalele dosare de problematică euro-atlantică, precum şi a sprijinului reciproc în cadrul aliat.

În context, ministrul Motoc a exprimat aprecierea pentru angajamentul Poloniei în cadrul măsurilor de asigurare şi descurajare adoptate de NATO pentru Flancul Estic. Acest angajament reprezintă o contribuţie substanţială la reconfirmarea, la Varşovia, a coeziunii şi unităţii Alianţei.

Pe plan bilateral, a fost reiterat interesul pentru intensificarea cooperării militare dintre cele două ţări, oficialii analizând oportunitatea colaborării în domenii de interes comun, cu accent pe instruirea forţelor, apărarea antirachetă şi cooperarea tehnico-militară, informează MApN. -. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.