Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Încă o minune la Spitalul pentru Copii ”M. S. Curie”

București: Încă o minune la Spitalul pentru Copii ”M. S. Curie”

DISTRIBUIȚI

 operatie144734 – 16062016 –  O echipă de medici a realizat cu succes, implantarea cohleară bilaterală a celui mai mic pacient din România (un sugar de numai 9 luni), intervenție care a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”M.S. Curie”  din București – Clinica ORL, joi, 9 iunie 2016. Echipa de medici a fost condusă de conf. dr. Dan Cristian Gheorghe, medic primar ORL și dr. Alexandra Neagu, medic primar ORL cu competență audiologie.

“Săptămâna trecută un bebeluș de numai 9 luni a fost supus unei intervenții chirurgicale de implant cohlear bilateral simultan. Este cel mai mic pacient pediatric din România și, totodată, cel mai mic pacient implantat bilateral. Pentru realizarea procedurii s-au folosit implante Nucleus de ultimă generație, iar evoluția postoperatorie a fost favorabilă. Sperăm să menținem o vârstă scăzută la implantarea pacienților noștri, pentru un rezultat de reabiltare auditiv-verbală cât mai bun. Aducem mulțumiri, pe această cale, firmei Cochlear, pentru suportul în realizarea acestor intervenții și tehnologia inovatoare pusă la dispoziția noastră” , a precizat Conf. Dr. Dan Cristian Gheorghe, medic primar ORL – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”M.S. Curie” din București.

În ceea ce privește recuperarea bebelușului, Dr. Alexandra Neagu a afirmat că aceasta “va fi una ușoară datorită faptului că s-a intervenit la o vârstă atât de fragedă, de doar 9 luni, lucru care va ajuta pacientul pediatric extraordinar de mult în dobândirea limbajului. Procesorul extern va fi montat peste o lună, iar din acel moment sugarul va urma o scurtă perioadă de acomodare, după care va auzi aproape la fel ca orice copil normal. Copilul a fost depistat prin screeningul autidiv efectuat imediat după naștere și a beneficiat de un diagnostic audiologic la vârsta de 3 luni și de o intervenție terapeutică precoce prin protezare auditivă la vârsta de 4 luni urmată de implantarea cohleară bilaterală la vârsta de 9 luni”.

Dr. Alexandra Neagu este cea care la vârsta de 3 luni i-a pus bebelușului diagnosticul de hipoacuzie bilaterală profundă. Dr. Alexandra Neagu se preocupă în mod constant și susținut de conștientizarea importanței screeningului neonatal și a implantării timpurii.

Datorită testării auditive, diagnosticării precoce și a implantului de la Cochlear, fetița de 9 luni va avea acum o șansa la o viață normală și va auzi aproape ca un copil normal.

Mama copilului, doamna Alina Savu, a precizat că la momentul externării din maternitate, fetița nu a trecut testarea auditivă și astfel au ajuns ulterior la Spitalul Marie Curie pentru investigații amănunțite. – PROMPT MEDIA

foto:doctorulzilei.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.