Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Incepe FIF – Festivalul Internațional de Folclor ”Muzici și Tradiții în...

București: Incepe FIF – Festivalul Internațional de Folclor ”Muzici și Tradiții în Cișmigiu”

DISTRIBUIȚI

 Afis FIF 10 ani144811 – 22062016 – Un deceniu de FIF: 10 ansambluri invitate din străinătate, 10 minorități și comunități, 10 tineri interpreți de muzică populară și 10 ansambluri românești

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează, in perioada 24 – 26 iunie,  FIF – Festivalul Internațional de Folclor ”Muzici și Tradiții în Cișmigiu”.

Anul acesta, festivalul sărbătorește un deceniu de diversitate culturală cu 10 ansambluri invitate din străinătate: Spania, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Italia, Maroc, Republica Moldova, Serbia, Slovacia și Turcia, 10 minorități și comunități, precum maghiară, ucraineană, germană, aromână, italiană, turco-tătară, slovacă, rromă, greacă, comunitatea rușilor lipoveni, 10 tineri interpreți de muzică populară și 10 ansambluri românești.

Festivalul International de Folclor cuprinde spectacole de muzică și dans din folclorul național și internațional, parade ale costumelor populare, spectacole de folclor reinterpretat, târguri de meșteșugari, ateliere de creație, teatru pentru copii, zone gastronomice și multe alte activități pentru un public de toate vârstele. Intrarea la toate activitățile din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” este liberă.

Parada costumelor tradiționale

Ediția aniversară va începe vineri, 24 iunie, de la orele 15.00, cu parada costumelor populare românești și internaționale, pe traseul Piața George Enescu (Ateneul Român) – Parcul Cișmigiu (Intrarea Arhivele Statului). La paradă vor participa peste 600 de persoane, ansambluri naționale și internaționale, fanfare, comunități și minorități naționale, publicul fiind invitat să se alăture defilării.

Târgul meșteșugarilor și zona gastronomică – Festivalul aduce în atenția publicului arta populară românească și gastronomia tradițională în mediul urban. Târgul meșteșugarilor va fi deschis zilnic, între orele 10.00 și 22.00 și va pune la dispoziția vizitatorilor o gamă variată de obiecte de artizanat (ceramică, sculpturi în lemn și os, țesături, covoare, împletituri din fibre vegetale, articole din piele, instrumente muzicale, icoane, ii, costume, păpuși, măști) dar și preparate culinare diverse.

În cadrul festivalului, programul artistic se va desfășura pe cele două scene amplasate în parcul Cișmigiu, Scena Principală și Scena de la Fân Zone. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.