Acasă Externe Curtea de Justiție a Uniunii Europene dă dreptate Marii Britanii

Curtea de Justiție a Uniunii Europene dă dreptate Marii Britanii

DISTRIBUIȚI

Curtea de Justiție a Uniunii Europene144711 – 15062016  – Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) i-a dat marți dreptate Marii Britanii cu privire la unul dintre dintre cele mai dezbătute subiecte ale campaniei pentru referendumul privind apartenența acestei țări la Uniunea Europeană (UE). Totodată, Marea Britanie a primit dreptul să limiteze unele ajutoare sociale pentru migranții europeni, informează AFP.

“Marea Britanie poate cere ca beneficiarii de alocații pentru familie și pentru creșterea copilului să dispună de drept de ședere în acest stat. Chiar dacă această condiție este considerată ca fiind o discriminare indirectă, ea este justificată de necesitatea de a proteja finanțele statelor membre care îi primesc pe migranți”, a anunțat Curtea de Justiție a UE într-un comunicat.

Ajutoarele sociale oferite migranților europeni din Marea Britanie reprezintă unul dintre cele mai importante subiecte în campania dedicată referendumului care va avea loc pe 23 iunie în ceea ce privește menținerea țării în Uniunea Europeană.

Celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat această abordare restrictivă a Marii Britanii, în urma acordului negociat în luna februarie cu premierul britanic David Cameron. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.