Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Elevii români s-au clasat pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică...

Elevii români s-au clasat pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

DISTRIBUIȚI

 Olimpiada Balcanica matematica Juniori144983 – 30062016 –  Succes românesc la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, elevii români clasându-se pe primul loc, cu 12 medalii (aproape dublu faţă de ediția precedentă desfăşurată la Belgrad), obținute de cele trei echipe înscrise în competiție.

120 de tineri matematicieni din 20 de ţări au participat la balcaniadă, organizată, anul acesta, la Slatina. Elevii români au câştigat două medalii de aur, şapte de argint şi trei de bronz şi s-au clasat astfel pe primul loc la cea de-a XX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Tineret.

La balcaniadă au participat elevi cu vârste de până în 15 ani şi jumătate, din ţări de pe întreg continentul.

Lotul olimpic de juniori la matematică al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint și trei de bronz la cea de-a 20 – a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori 2016, care a avut loc în perioada 23 – 29 iunie curent, la Slatina, România.

La ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori au participat elevi din 11 țări balcanice – Albania, Bosnia si Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Turcia, România – și 8 țări invitate – Kazahstan, Indonesia, Turkmenistan, Arabia Saudita, Filipine, Franța, Azerbaijan, Tadjikistan. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.