Acasă Politic Elveția: Ministrul Pîslaru participă la cel mai important forum mondial al muncii

Elveția: Ministrul Pîslaru participă la cel mai important forum mondial al muncii

DISTRIBUIȚI

 144565 – 07062016  –  Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, participă la cel mai important forum mondial al muncii, care se defășoară între 30 mai și 10 iunie la Geneva

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, și secretarul de stat pentru dialog social, Valentina Conțescu, participă la 7 iunie, la cea de-a 105-a sesiune a Conferinţei Internaţionale a Muncii, cel mai important forum mondial al muncii, care se defășoară între 30 mai și 10 iunie în Elveţia, la Geneva.

Pe agenda discuțiilor participanților se află Raportul directorului general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), o serie de informări şi rapoarte privind aplicarea convenţiilor şi recomandărilor, munca decentă în lanțurile de aprovizionare mondiale, dar și cea în serviciul păcii, al securității și al rezistenței la catastrofe.

De asemenea, va fi evaluat impactul Declarației OIM din 2008 privind justiția socială pentru o globalizare echitabilă și vor fi adoptate amendamentele la Codul Convenției Maritime 2006 și cele la anexele Convenției nr. 185/2003 privind actele de identitate ale navigatorilor.

Conform uzanţei, ministrul Pîslaru va susţine o intervenţie în plen pe marginea raportului directorului general al OIM. Mai mult, oficialul MMFPSPV va avea o întâlnire de lucru cu directorul general al Biroului Internațional al Muncii, Guy Ryder.

Informații suplimentare:

Din delegația română tripartită fac parte – în afara reprezentanților Ministerului Muncii, Inspecției Muncii și a doi delegați guvernamentali – și membri ai sindicatelor și patronatelor din România.

Lucrările conferinţei se desfăşoară în şedinţe plenare şi în comisii tehnice, fiecare stat membru fiind reprezentat, potrivit Constituţiei OIM, de o delegaţie tripartită formată din doi delegaţi guvernamentali, câte un delegat din partea lucrătorilor şi patronilor, însoţiţi de mai mulți consilieri tehnici care asigură participarea la comisiile şi şedinţele plenare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.