Acasă Politic Georgia: România sprijină pe deplin eforturile Georgiei de a deveni o societate...

Georgia: România sprijină pe deplin eforturile Georgiei de a deveni o societate democratică în Caucazul de Sud

DISTRIBUIȚI

Raluca Pruna - Georgia144965 – 30062016 –  Ministrul Justiției, Raluca Prună, și-a încheiat vizita în Georgia. Pe parcursul acesteia, a continuat discuțiile începute la București cu omologul său georgian, Thea Tsulukiani, în data de 21 martie 2016, stabilind direcții concrete de cooperare pentru a sprijini reformele în domeniul justiției demarate la Tbilisi și schimbul de bune practici la nivel tehnic între cele doua țări.

Raluca Prună: România a fost primul stat membru al Uniunii Europene care a ratificat Acordul de asociere încheiat în iunie 2014. România sprijină pe deplin eforturile Georgiei de a deveni o societate democratică în Caucazul de Sud, precum și agenda europeană și euro-atlantică a autorităților georgiene. România va continua să ofere sprijin Georgiei în toate forurile europene, în scopul liberalizării vizelor pentru cetățenii georgieni”.

În contextul vizitei sale în Georgia, Raluca Prună s-a întâlnit și cu ministrul pentru penitenciare și probațiune, Kakhi Kakhishvili, vicepreședintele Curții Supreme de Justiție din Georgia, Mzia Todua și cu șeful Agenției Naționale a Registrelor Publice, Papuna Ughrekhelidze. De asemenea, ministrul român a vizitat Centrul Comunitar Martkopi și s-a întâlnit cu Preafericitul Părinte Patriarh al Bisericii Ortodoxe Georgiene Ilia al II-lea.

”Am discutat cu toți reprezentanții georgieni aspecte generale ale modalității de funcționare și organizare a celor două sisteme, progresele înregistrate, dar și reformele care trebuie continuate în ambele state. Sper ca, prin vizita mea la Tbilisi și semnarea unui Acord de cooperare interdepartamental, să pot încuraja instituțiile din cele două state să dezvolte parteneriate durabile”, a declarat la finalul vizitei ministrul Justiției. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.