Acasă Externe Italia: DRP va lansa cursuri on-line pentru românii din afara granițelor care...

Italia: DRP va lansa cursuri on-line pentru românii din afara granițelor care vor să atragă fonduri europene

DISTRIBUIȚI

Stoenescu - Sardinia144666 – 13062016  –  Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut, sâmbătă, o serie de întâlniri cu autoritățile locale și comunitatea românească din Sardinia.

Discuțiile purtate cu reprezentanții autorităților locale, primarul orașului Oristano, Guido Tendas, și viceprefectul provinciei, Paola Dessi, s-au axat pe teme de interes pentru reprezentanţii comunităţii din regiune, precum educaţia, dezvoltarea dialogului intercultural, implicarea civică. Demnitarul român a evidenţiat rolul educației în formarea tinerelor generaţii și a subliniat utilitatea completării curriculei existente cu ore facultative de limba română, ca limbă maternă, în învăţământul public italian preuniversitar, o premisă fundamentală pentru păstrarea identităţii naţionale. Totodată, a reiterat susţinerea pentru diversificarea interacţiunii interculturale dintre comunitatea românilor care trăiesc în Italia şi societatea italiană, în vederea dezvoltării dialogului, încurajând sprijinul proiectelor culturale comune româno-italiene.

În cadrul întâlnirii cu membrii mediului asociativ românesc și ai comunității din Sardinia, ministrul delegat a prezentat noile modalități de vot pentru alegerile parlamentare din acest an și a subliniat importanța înscrierii în Registrul electoral. În această privință, demnitarul a făcut apel către reprezentanții mediului asociativ pentru implicare activă în promovarea facilităților introduse de noua lege electorală. Sesiunea de informare privind votul în străinătate face parte din campania de promovare a Ministerului Afacerilor Externe și a Autorității Electorale Permanente, având obiectivul de a face cunoscute noile proceduri în domeniul electoral în rândul comunităților de români din afara granițelor.

De asemenea, demnitarul i-a îndemnat pe românii prezenți să se informeze cu privire la oportunitățile din România privind accesarea fondurilor europene în diferite domenii. În acest sens, a arătat că dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul românilor din diaspora va fi stimulată prin lansarea unor pachete de cursuri online, puse la dispoziție de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni în parteneriat cu mediul asociativ cu expertiză în domeniu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.